Beyond Retro

 

Det första många kommer att tänka på när man säger ”vintage” är klädkedjan Beyond Retro. I Beyond Retros butiker hittar man nämligen vintagekläder, -skor, -väskor och -accessoarer från alla 1900-talets årtionden.

Den första Beyond Retro-butiken öppnade på Cheshire Street i östra London år 2002, i lokaler som tidigare varit ett mejeri. Butiken utökade sedan med ytterligare en butik i centrala London år 2006, på Great Marlborough Street, och sedan igen år 2009, med en butik i Brighton. Beyond Retro kom för första gången till Sverige år 2005, och Sverige är hittills det enda landet utanför Storbritannien som Beyond Retro har valt att etablera sig i. Den första butiken i Sverige öppnade i lokaler på Åsögatan på Södermalm i Stockholm. Sedan dess har ytterligare två butiker öppnats i Stockholm, en i centrala Stockholm, på Drottninggatan (som öppnade år 2009) och en till på Södermalm, vid Zinkensdamm (som öppnade år 2010). En liten del av Beyond Retros utbud hittar man också i Top Shops lokaler i Arkaden i Göteborg, och i Malmö har butikskedjan öppnat en outlet. Beyond Retro har också tagit steget ut i den digitala världen, och öppnade år 2010 en webbshop.dresses-997933_960_720

Alla kläder som säljs i Beyond Retro-butikerna börjar som donationer till olika välgörenhetsorganisationer. Beyond Retro köper sedan utvalda plagg från dessa organisationer. Det gör att utbudet i varje Beyond Retro-butik är unikt.

Att handla second hand är en insats för miljön, eftersom man bidrar till att minska tillverkningen och konsumeringen av nya kläder, som tär på jordens resurser. Trots den positiva inverkan som Beyond Retro alltså har, genom att höja statusen på andrahandskläder, har klädkedjan också kritiserats av djurrättsorganisationer i både Sverige och Storbritannien, för att de säljer plagg av äkta päls.

Om du också planerar att öppna en egen butik som säljer vintagekläder, kommer du sannolikt att ha fullt upp med att få igång ditt företag, fixa en lokal, och köpa in ditt första lager av kläder. När man har så mycket att ordna, och så mycket som behöver investeras i, kan det vara bra att veta att pengarna från ens fakturor kommer in snabbt och säkert. Det kan du ordna genom att låta Fakturino hjälpa dig med fakturaköp, så att du kan koncentrera dig på marknadsföring, butiksinredning och annat.

 

Taggar:

 
 
 
 
 

Senaste vintage bilderna!