Herr Judit

 

Bland alla vintagebutiker som finns i Stockholm är det speciellt en som passar den som letar efter herrkläder: Herr Judit. Sedan 2005 har man här kunnat hitta ett stort urval av stiliga och ovanliga vintageplagg för män. Herr Judit har numera två butiker, den ena på Hornsgatan på Södermalm och den andra på Sibyllegatan på Östermalm. Butiken på Södermalm kompletteras dessutom av Herr Judit Brandstationen, som är speciellt inriktad på antikviteter och smycken. För den som inte kan ta sig till Stockholm finns också en onlinebutik med ett stort sortiment.

Herr Judits butiker

Hornsgatan_västerut_sett_från_Hornsgatspuckeln_2005-07-18Befinner du dig ändå i Stockholm är Herr Judits butiker väl värt ett eller flera besök. Att botanisera bland kavajer, cylinderhattar, slipsar och lädervästar är en speciell upplevelse, inte minst för dig som är intresserad av mode. Butikerna håller öppet i stort sett hela veckan igenom, och de ligger alla mycket centralt belägna. För att komma till butikerna på Södermalm tar man tunnelbanan till Mariatorget och traskar upp till Hornsgatan. För butiken på Sibyllegatan är Östermalmstorg den närmaste tunnelbanestationen. Oavsett vilken butik du besöker kommer du vilja shoppa loss. Här finns nämligen inte bara vintage och antikviteter, utan även det senaste modet från USA, Storbritannien och England. Har du tid över efteråt kan det vara värt mödan att ta tunnelbanan ut till Alby. Där kan man nämligen se Klassisk komedi i Hågelbyparken, inte långt därifrån. Klädd i vintagekläder från Herr Judit blir det som att uppleva en svunnen tid.

Herr Judit – en stockholmspärla

Stockholm har på senare år fått rykte om sig som ett riktigt modemecka, där egensinniga och banbrytande kollektioner samsas med ett enormt urval av vintagebutiker. Bland de senare är Herr Judit ett absolut måste, särskilt för den som är intresserad av herrkläder. Sedan starten för mer än ett årtionde sedan har Herr Judit byggt upp ett gott anseende som ständigt måste vårdas. Därför reser butikens inköpare världen runt på jakt efter de mest originella second hand-plaggen och märkesprodukterna. Sortimentet fylls också på av kläder från privatpersoners gömmor, vilket resulterar i en eklektisk och unik blandning. Mycket av det som Herr Judit har blivit berömt för kan du hitta online i e-butiken. Dessutom dyker de senaste och mest spännande fynden ofta upp på butikens Instagramkonto. Ändå går det inte upp mot att besöka butiken i verkligheten, och ska du till Stockholm och gillar vintage är Herr Judit något du bara inte får missa.

 
 
 
 
 
 

Senaste vintage bilderna!