Sälj dina saker second hand

 

Att sälja sina saker second hand är något som både är bra för plånboken och för miljön. I det här inlägget får du tips på hur du kan tänka när du ska sälja dina saker second hand.

Gå igenom dina saker

En anledning till varför många låter bli att gå igenom sina eller någon annans saker, till exempel en bortgången släktings, är att det känns jobbigt med själva städningen. Ett tips är då att anlita en städfirma som qleano.se/, som förutom att de är en städfirma också kan hjälpa till med flyttstädning. Det kan resultera i att ni hittar några riktiga vintage-möbler och -kläder som du kan sälja vidare.

Har du många saker att gå igenom är bästa tipsen att organisera. Kläder för sig, inredning för sig och möbler för sig.

Sälja, slänga eller ge bort?

När du går igenom dina saker kan du sortera dem igen. Vilka tror du andra kan ha glädje av och är villiga att ge en slant för? Vilka kan du tänka dig att ge bort till en second hand-affär? Och vilka saker blir det bäst om du låter dem gå till återvinning?

När du sätter ett pris på något du vill sälja vidare så tänk på att saken eller plagget är använt och du säljer det i andra hand. Många second hand-butiker brukar tänka att priset ska ligga på ungefär 10 % av inköpspriset. Alltså om du köpt något för 1000 kronor så säljs det på second hand för dryga hundringen. Om det är något som är dyrare eller i väldigt bra skick kan du prova att lägga på ett par hundringar och sälja det i en Facebookgrupp eller på loppis.

Vill du ge bort dina saker till en second hand-butik där vinsten går till de mer behövande? Det främsta du ska tänka på då är att det du lämnar in måste vara helt och rent. Om du inte vill bära ett plagg för att det har fläckar på sig kommer inte någon annan vilja göra det heller.

Därför ska du slänga de saker som ingen kommer att ha någon glädje eller användning av. Tänk på att sopsortera så det återvinns ordentligt.

Loppis eller online?

Om du har bestämt dig för att du vill sälja dina saker själv finns det ett flertal alternativ. Vi börjar med loppis som kommer av ordet loppmarknad. På en loppis så hyr du ett bord eller en plats över dagen och står för försäljningen och prismärkningen själv. Det finns flera variationer på loppisar, till exempel bakluckeloppis där du använder din bil och dess baklucka för att visa upp dina saker för försäljning. Du kan också använda ditt garage eller din tomt som yta att visa din försäljning på. Men det vanligaste är de större versionerna av en loppmarknad där du hyr ett bord eller en plats i en stor lokal eller i ett stort område utomhus.

Numera finns det alternativ att sälja sina saker second hand online. Det finns företag som säljer dina saker åt dig och tar en summa av vinsten. Men du kan också göra det själv genom att annonsera i lokala köp- och säljgrupper på Facebook eller via dina sociala medier.

 
 
 
 
 
 

Senaste vintage bilderna!