Värdera och sälj din äldre bil

 

Går du i bilförsäljartankar och funderar på att göra dig av med din gamla pärla? Då är det väldigt viktigt att först få en korrekt värdering av bilen. Speciellt veteranbilar, det vill säga bilar som är vintage, kan vara värda mycket mer än du tror.

Att sälja en bil kan verkligen vara en djungel med många fällor. Många väljer idag att lägga ut sina bilar till försäljning på exempelvis Blocket. Problemet med det är att det då finns risk för att sälja för billigt, råka ut för oseriösa köpare eller till och med bedragare. Vänder du dig istället till Riddermark Bil får du hjälp att värdera din bil på ett säkert sätt. Här får du professionell hjälp med allt från värdering till försäljning. Din bil värderas enkelt och firman köper den sedan till ett rättvist pris. Faktum är att du inte ens behöver frakta bilen någonstans, istället hämtas den upp av personal. Det kan med andra ord knappast bli tryggare och säkrare.

Populära äldre bilar

Att äga en äldre bil kräver en hel del eftersom det brukar behövas en hel del reparationer och underhåll. Det krävs alltså att du har ett genuint intresse för att det ska vara värt det. Med det sagt kan en äldre bil också vara en riktig guldgruva och dessutom ett stort nöje. Vad sägs till exempel om den här äldre Cobran som såldes för femtio miljoner? Nu kanske just sådant är ganska ovanligt, men du kan mycket väl få allt från några tusenlappar till över hundra tusen kronor för en Bubbla beroende på skick och årsmodell. Äldre amerikanska bilar är också alltid populära. Har du en äldre bil som stor oanvänd i garaget är det alltså stor idé att värdera den. Vem vet, du kanske sitter på en helt fantastisk skatt?

Förbered bilen inför värderingen

Det kan alltid vara värt att lägga lite extra tid på bilen innan den ska värderas. Du kan hoppa över större och komplicerade reparationer, men se till att byta lysen så att alla fungerar. Det är också bra att se till att bilen är snygg och prydlig. Lägg därför lite extra tid på att tvätta den, dammsug av säten och invändig inredning samt torka av instrumentbrädan och andra detaljer med en lätt fuktad mikrofiberduk. Det kan tyckas vara en liten insats, men faktum är att ditt arbete faktiskt kan göra en hel del skillnad på priset.

När är det dags att sälja?

Står du i valet och kvalet och tvekar inför att sälja din bil? Då är det bra att fundera över några saker. Används bilen i dagsläget? Om den inte gör det är risken stor att den heller aldrig kommer att komma i bruk. Runt om i landet står otaliga äldre bilar i garage i väntan på att repareras men tiden räcker aldrig till. Upplever du att din bil är mer av ett dåligt samvete än ett nöje så är det faktiskt bättre att låta den gå vidare. På så sätt kan någon annan få glädje av den och du slipper känna dig pressad.

 
 
 
 
 
 

Senaste vintage bilderna!