Hitta rätt vintagekläder för dig

 

Att handla vintagekläder har många fördelar. Du kan hitta plagg som är helt unika samtidigt som du minskar ditt koldioxidavtryck. Om du har ett starkt modeintresse känner du säkert till att det med tiden kan bli kostsamt. Men att handla mer vintage gör att du kan få fler plagg i garderoben till en överkomlig kostnad. Ibland är det svårt att hitta precis det plagg som behövs, till exempel när det är kallt ute. Om du vill köpa ett märke som förstår den nordiska livsstilen och har hög designskicklighet finns Cedrico som använder naturmaterial i en organisk färgpalett och med klassiska snitt.

Se över plagget i butiken

När du har hittat ett vackert vintageplagg i butiken som verkar intressant att köpa, se först över dess skick. Det kan vara värt att köpa plagget även om det har små hål eller skråmor, om det känns rätt för dig i övrigt. Men det är förstås bra om hålen är lätta att laga. När det är allt för stora problem som behöver åtgärdas finns risken att plagget kommer att hänga i garderoben länge innan du har tid att fixa det.

Lukt kan vara ett stort problem vad gäller begagnade plagg. Många använder allt för starka sköljmedel till sina kläder vilket kan vara väldigt svårt att få bort. Om du ändå vill köpa ett plagg som luktar starkt av sköljmedel kan det gå att minska lukten i tyget genom att tvätta plagget med ättika och sedan hänga ut det att luftas på balkongen eller i trädgården. När det blåser genom tyget kan kraftiga dofter vädras ut.

När du står och överväger köpet i butiken kan du fråga dig om plagget kommer att passa väl i din garderob eller inte. Ett samlarobjekt, det vill säga ett dyrare plagg med högre värde kan ändå vara värt att köpa eftersom du kan tjäna en hel del pengar om du väljer att sälja det senare. Det gäller dock förstås att kunna sin modehistoria och veta hur mycket ett objekt är värt baserat på till exempel märke, ålder och skick.

Ett bra ställe att hitta inspiration för sin drömgarderob är att läsa modetidningar och sedan ta bilder på vackra kläder med mobilen och spara. Om du har bra koll på vilka dina drömensembler är blir det lättare att hitta precis rätt plagg för dig när du är ute och handlar i vintagebutiken.

 
 
 
 
 
 

Senaste vintage bilderna!