Snickra och återanvänd i vintagestil

 

Att återanvända gamla möbler och material för att skapa nya ger en perfekt vintagekänsla i hemmet. Denna typ av renovering och snickeri är dessutom ett smart sätt att spara pengar på.

Ett exempel på snickarprojekt är att skapa ditt eget vinställ. Här kan du förvara naturvin från Vinoteket på ett snyggt och praktiskt sätt. Fördelen med att bygga på egen hand är att du kan forma storlek och utseende precis som du önskar. Det går till och med att bygga ett vinställ som nästan är gratis om du använder en gammal lastpall.

Vintage ger unik inredningsstil

Genom att inreda med vintage skapar du en personlig och helt unik stil i ditt hem. Välj mellan att inreda med enstaka detaljer i vintage eller att inreda hela bostaden med vintage.

Om du väljer att inreda helt och hållet i vintagestil är det oftast snyggast att välja en viss tidsepok. Till exempel att inreda med 70-talskänsla eller 50-talskänsla. Att blanda flera olika stilar gör tyvärr att det ser ostrukturerat och rörigt ut. Om du vill kunna blanda olika tidstypiska inredningsstilar är det bättre att bara inreda med enstaka föremål från de olika stilarna. På så sätt blir inredningsdetaljerna mer som roliga utropstecken i hemmet. För att hitta möbler och inredningsdetaljer till inredningen är ett besök på en loppis eller en second hand-affär en bra början.

Vintage är bra för miljön

När du tar till vara gamla slitna möbler och bygger nya från återbrukat material gör du en positiv insats för miljön. Vintage är så långt man kan komma från masskonsumtion och impulsköp. När du tar hand om äldre inredning får du också en känsla för material och börjar uppskatta kvalitet. Ett stabilt bord i trä går att renovera om och om igen, till skillnad från en massproducerad variant som är byggd med en spånskiva.

 
 
 
 
 
 

Senaste vintage bilderna!