Varsam renovering med vintage

 

Att kasta ut allt gammalt och köpa nytt är varken bra för miljön eller plånboken. Dessutom känns ett sprillans nytt hem ofta opersonligt och ibland lite sterilt. Genom att istället renovera varsamt i vintagestil blir hemmet unikt och trendigt på samma gång.

Skapa vintagestil med golvslipning

Golvets utseende har stor betydelse för helhetsintrycket av ditt hem. Om du har ett gammalt och slitet golv som du vantrivs med behöver du inte riva ut det och köpa ett nytt. Vänd dig istället till K3 Golv och låt dem förvandla dina golv. De utför professionell golvslipning på Södermalm och övriga delar av Stockholm, både i lägenhet och hus. Tack vare sin omfattande kunskap och erfarenhet kan de renovera golv på ett sätt som får dem att se gedigna ut, med riktig vintagekänsla.

Måla om väggarna

Vilken typ av färg eller tapet som ger rätt vintagekänsla beror förstås på vilken tidsepok du tycker bäst om. Många som inreder med vintage varierar mellan olika tidsepoker medan andra föredrar att hålla sig till en, exempel 50-talets inredningsstil. Gillar du exempelvis 70-tal är storblommiga mönster i färgglada nyanser fint medan småblommigt i ljusa färger eller vit färg på träpanel passar dig som vill ha en lantlig stil.

Köp second hand och renovera möbler

Om du har valt vintage som inredningsstil i ditt hem kan du få en fantastisk inredning till ett mycket lågt pris. Använd de möbler du har eller botanisera på loppisar. På andrahandsmarknaden kan du till och med ibland hitta möbler som skänks bort mot att du hämtar dem. Köp in lite målarfärg eller klä om möblerna i ett vackert tyg. Även om en möbel är trasig går den ofta att laga så länge du är lite händig.

Inredningsdetaljerna – pricken över i:et

När all grundläggande renovering är avklarad återstår bara det roligaste, nämligen inredningsdetaljerna. Här har du möjlighet att verkligen leva ut din kreativitet och personliga smak. Fina gamla burkar i plåt eller glas är perfekta till köket och snygga vaser och krukor går att få till vrakpris på andrahandsmarknaden. Små mysiga loppisar på landsbygden är ett roligt nöje där du kan hitta billiga prylar som stått och samlat damm i en lada under flera decennier. Ta gärna ut svängarna när det kommer till inredningsdetaljer, tröttnar du går de ju enkelt att byta ut!

 
 
 
 
 
 

Senaste vintage bilderna!