Sveriges bästa loppisar

 

Något som hör sommaren till för många svenskar är att gå på loppis, oavsett om det är en permanent loppis eller en tillfällig marknad med uppfällda campingbord en söndag. Att åka någonstans, till landstället kanske, och bara svänga av vägen för att man ser en målad skylt om att det finns en loppis i en lada – det är höjden av sommar för många. Finns det då någon särskild loppis som man borde söka sig till medvetet, som är särskilt mysig eller där man har extra stor chans att fynda något fint? Ja, enligt de mest hängivna vintageshopparna är det så.800px-Dresden_Flohmarkt_Elbwiese

En perfekt loppis att besöka på sommaren är till exempel Fint och fult, som ligger i Fårösund på Gotland. Trots namnet är allt man hittar på loppisen fint, och den ligger där en klassisk loppis ska ligga, nämligen i en lada. För att hitta till ladan får man köra strandvägen ut mot Bungenäs. Vid Fårösunds fästning ser man sedan loppisens skylt, som det inte står ”Fint och fult” på, utan ”Antik o Design 1”. Loppisen har öppet fram till och med den 10 augusti, så det gäller att passa på medan sommarvärmen håller i sig!

På Södermalm i Stockholm ligger Återvinnarna, och du kan göra både dig själv och andra en tjänst genom att köpa saker här. Återvinnarna är en ideell förening som hjälper arbetslösa och missbrukare att få en andra chans i livet, och de tar emot hela hem som bortskänkes. Här har man med andra ord goda möjligheter att hitta vintagemöbler till bra priser. Om du till exempel letar efter utemöbler till din trädgård kan Återvinnarna vara rätt ställe för dig. Hittar du inte något du gillar där kan du ändå vara lugn, eftersom du också kan köpa billiga trädgårdsmöbler här.

När du ändå är på Södermalm bör du också gå in på Sivletto, särskilt om du vurmar för 1950-talet. På denna loppis hittar man nämligen allt som är relaterat till 1950-talet – kläder, skor, möbler och annan inredning. I högtalarna spelas Elvis Presley, och när man blivit uttröttad av att titta på alla saker kan man ta en paus i Sivlettos kafé.

Detta axplock ur Sveriges loppisutbud ger bara en försmak av allt som finns att upptäcka landet runt. Det bästa sättet att hitta sina favoritloppisar är att ge sig ut på upptäcksfärd, till fots i stan eller i bil på landsvägarna.

 

Taggar:

 
 
 
 
 

Senaste vintage bilderna!