Så tjänar du pengar på ditt vintageintresse

 

Inredning blir mer och mer personligt. Hemmen som visas upp i IKEA-katalogen må vara inspirationen men inte självändamålet för renoveringsobjektet. Idag vill man ha sin egen prägel på hemmet, gärna med unika vintagemöbler. Vintagedjungeln är dock en svårsonderad terräng, mycket av vad som köps görs via secondhand – antingen i butik eller över internet. Det är därför svårt att avgöra vad som är riktig vintage och vad som inte är. En annan utmaning för den som vill inreda sitt hem med vintagemöbler är att få allt att passa rent stilmässigt. Dessa utmaningar har lett till att det är en ny typ av yrkesmänniskor som inreder våra hem.

När hobbyn blir till jobb
De stora möbelvaruhusen är inte till mycket assistans när det gäller att vara en hjälpande hand i vintagedjungeln. Det är istället privatpersoner med home styling och vintage som intresse som är de människorna som hjälper till att utforma de svenska hemmen. Nu är det även vanligt att dessa människor anställs för att hjälpa privatpersoner hitta rätt möbler som passar med varandra och med miljön i helhet. Home styling som hobby övergår till yrke. Idag finns det en efterfrågan på personer med stilkänsla som kan inreda hemmet, kontoret eller kanske sommarstugan.Så tjänar du pengar på ditt vintageintresse 1

Enkla tips till dig som vill home style:a som yrke
Att jobba som frilansande inredare behöver inte vara svårare än vad det låter, även om det krävs mycket arbete i startfasen. Som frilansande home styler behöver du visa för dina potentiella kunder att du har kunskap och en känsla för stil. En egen inredningsblogg med en tydlig nisch åt vintage kan fungera som en portfolio att visa upp. På så sätt vet kunden om hur din syn på inredning och vintage är. Kanske har du eget projekt du har jobbat med som du kan visa upp för potentiella kunder? En vanlig skräck för många som vill home style:a åt andra är bokföringen. De som oftast är intresserad av vintage och inredning brukar oftast inte vara intresserad av siffror och fakturering. Detta behöver inte alls vara ett problem. Idag finns det tjänster som hjälper dig att fakturera som privatperson. Bokföringen är inte längre ett hinder för dig som vill jobba med din passion.

 
 
 
 
 
 

Senaste vintage bilderna!