Inreda med vintage

 

En trend som blir allt tydligare är vintage-trenden. Vitt och fräscht är numera en utdöende stil, och istället vill vi fylla våra hem med färg och personlighet. Ett utmärkt sätt att göra detta är att inreda med vintagemöbler och vintageföremål.

Någon som är något av en expert när det gäller vintageinredning är Elsa Billgren. Hon upptäckte kärleken för allt vintage redan under gymnasietiden, och det kan idag sägas vara hennes livsstil, från kläder till boende. I hennes hem finner man ett rosa piano, en samling vintageklänningar, ett mintgrönt kök och en orange samling vintageväskor från Paris, bland många andra saker. Hennes hem kan därför knappast sägas sakna något vare sig när det gäller färg eller personlighet. Hennes hem är också ett bevis på att man inte måste hålla sig till ett visst årtionde när man inreder med vintage, utan kan blanda och välja det man tycker om mest från olika eror. Hon erkänner dock själv att det inte alltid är praktiskt att inreda i vintagestil, och att det vore bekvämare med inbyggda garderober, golvvärme och andra moderniteter. Men hon är villig att offra det för vad hon menar är en känsla av överraskning och magi.Inreda med vintage 1

Även inredningsdesignern Jonas Lindius använder sig av vintageinredning, men i detta fall som accentuering, snarare än stilen i hela hemmet. När han gjorde om en trebarnsfamiljs hem målade han väggarna ljusa, skapade färger med hjälp av fondväggar och prydnader, och accentuerade med vintagemöbler som gav charm. Han menar att en personlig inredning består av en blandning av gammalt och nytt, billigt och dyrt. Ett bra komplement till äldre vintagemöbler kan till exempel vara moderna designlampor, vilket du hittar på Nordicdesigncollective.se.

Att gå på loppisar är ett utmärkt sätt att hitta personliga inredningsdetaljer till ditt hem. Om du letar efter dyrare vintageföremål av kvalitet kan det dock krävas en del tålamod och arbete, då man måste plocka russinen ur kakan. Vill man slippa letandet kan det vara en bättre idé att vända sig direkt till någon av de många antikvitetshandlare eller second hand-butiker som riktat in sig på riktiga vintagemöbler. Vintage är stort i hela Europa, och det finns en mängd sådana butiker i Paris, London och Barcelona. Man behöver dock inte ge sig ut på resa – det finns också ett flertal i Stockholm.

 
 
 
 
 
 

Senaste vintage bilderna!