Så fyndar du vintagemärkeskläder

 

Har du också fastnat för det här med vintagekläder från bra märken? Alltså kvalitetskläder som inte är nya men som hjälper dig att hitta ditt egna uttryck. Idag är utbudet av sådana plagg större än någonsin. Riktigt fina märkesplagg glöms inte längre bort i garderoberna utan kommer ut på marknaden. Med vintageplagg ser man inte ut som alla andra men man kan samtidigt vara helt rätt i samtiden om kläderna är av hög kvalitet och inte allt för daterade. Är de daterade kan man dock göra en grej av det och gå in hårt för till exempel en 70-tals look. I det har inlägget ska vi ge tips på var man hittar vintagemärkeskläder och även skriva om vad det är bra att tänka på innan man slår till. De olika metoderna har sina för och nackdelar och det gäller att välja inköpsstrategi utifrån vad man vill uppnå med sitt köp.

Det mesta finns online

Idag finns det flera nya sätt att shoppa vintage. I Malmö kan man till exempel besöka en så kallad finloppis med utvalda plagg och accessoarer eller köpa vintage med pris per kilo. Det mest utbredda sättet att handla är dock att göra det online. Sidor som Blocket, Ebay och Tradera har så avancerade sökfunktioner och så stort utbud att du ofta kan hitta exakt det du letar efter. Det man ska vara försiktig med när man handlar online är plagg som behöver ha en exakt passform eftersom som man inte kan prova dem innan köpet. I regel kan du kontrollera om säljaren i fråga har nöjda eller missnöjda kunder sedan tidigare. Det ska man alltid göra om det gäller plagg för lite större belopp. Att handla online är perfekt om du samlar på plagg från vissa märken. Säljs varan som väckt ditt ha-begär på auktion? Var då noga med att sätta en budget och håll dig inom dess ramar. Annars är det lätt hänt att man dras med och spenderar lite för mycket.

Specialiserade fysiska butiker

Om man kan mycket om mode och är van vid att handla online minskar risken för att man blir missnöjd. Om du inte är lika erfaren eller om du söker ett viktigt plagg med kort varsel för ett speciellt tillfälle är det bättre att gå till en butik. Märkesvintage har blivit så stort att det finns speciella butiker i de flesta städer i Sverige. Du kan nästan garanterat hitta en vass cocktailklänning till morgondagens fest om du har pejl på ett par sådana butiker. Fördelen är att du kan prova kläderna och du ser precis i vilket skick de är. En nackdel med att handla i butik är att rariteterna försvinner snabbt då många mode- och stilintresserade besöker de bästa butikerna ofta. Det finns även butiker där personalen inte har full koll på hur märkesplagg ska prissättas och där kan du göra fynd! Nu talar vi om butikskedjor som Myrorna och problemet är att man kan behöva tillbringa mycket tid i dem innan man gör det där fyndet…

 
 
 
 
 
 

Senaste vintage bilderna!