Vintagebutiker i Göteborg

 

Vintagetrenden har kommit med stormsteg till Sverige, och i kandets huvudstad kan den vintaeintresserade shoppa i dagar på stadens alla vintage- och second hand-butiker. Men även i Sveriges näst största stad finns mer än tillräckligt många vintagebutiker för att tillfredsställa varje fyndjägares behov av gamla saker och kläder.800px-Barken_Viking_i_Göteborg

Den äldsta second hand-butiken i Göteborg heter Anitas First & Second, och den är också en av Göteborgs mest populära vintagebutiker. Butikens kunder kommer inte bara från Götebrg, utan åker långväga ifrån för att besöka den. På Anitas First & Second säljs nämligen bara märkeskläder – både gamla, exklusiva plagg och nyare märkeskläder – till outletpriser.

I Pop Boutiqe i Göteborgs centrum hittar man gamla och nya märken som importerats från Storbritannien. Att gå in i butiken r som en tidsresa, och inte bara på grund av kläderna: butikens inredning, färger, musik och mönster andas alla 1950-tal och dess efterföljande årtionden. Det är en hemtrevlig och mysig butik som man utan problem kan tillbringa några timmar i.

Att shoppa vintage är på många sätt en personlig upplevelse eftersom man letar efter plagg som ingen annan än en själv kommer att ha – man skapar med andra ord en personlig stil. Om man vill ha en ännu mer personlig upplevesle ska m an dock besöka Kims Vintage i området Majorna i Göteborg. Butiken kan vara svår att hitta, men när man väl kliver in i den möts man av butikens ägare, Kim, som driver sin vintagebutik med stor passion. Hon handplockar till exempel alla plagg i sin butik för hand på auktion, vilket gör att du kan hitta annorlunda och exklusiva plagg här.

Du som älskar klänningar och romantik måste skynda dig till Drömma Vintage & Fashion nästa gång du är i Göteborg. Här är hela butiken som ägarens (och kundernas) lilla fantasivärld, där man hittar vackra klänningar med söta detaljer, fina smycken och gulliga inredningssaker. Om du älskar klänningar kan du också söka efter klänningar och andra kläder från bland annat ilse jacobsen, för att enkelt hitta ett brett urval.

I Göteborg finns också filialer till några av de second hand-affärer som finns över hela landet, till exempel Myrorna. Myrorna är värt ett besök om man har tålamod, för om man orkar leta igenom de många plaggen kan man hitta en riktig pärla.

 

Taggar:

 
 
 
 
 

Senaste vintage bilderna!