Vintageväskor

 

Väskor är något vi använder till många olika ändamål. För att bära med oss plånbok och telefon, eller för att kunna packa med oss kläder när vi skall iväg på en weekendresa. Idag finns det ett stort utbud av olika väskor som passar för olika tillfällen. Det som är trist om man köper en ny väska är dock att de ofta är massproducerade. Vill man ha något mer unikt lönar det sig att köpa en väska på second hand. Fyndar man en väska på det viset kommer den vara helt i sitt eget slag, och man löper ingen risk för att flera hundra människor har precis samma väska. Det är antagligen det som lockar många till att handla vintage. De senaste åren har väskor blivit en populär vara att köpa begagnat, så pass populärt att det finns människor som betalar flera tusentals kronor för att få just den väska de suktat efter.

En vintageväska kan vara en investering

När man köper en vintageväska skall man först och främst fundera på om man vill ha en märkesväska eller en annan. Faktum är att vissa märkesväskor inte bara är väskor, utan kan ses som en investering. Fördelen med att köpa en vintageväska från någon designer är att man får en snygg och tidlös väska till ett lägre pris än om man köpt dem nya i butik. Och när man inte längre vill ha den kan man sälja den vidare och få tillbaka en del av pengarna man lagt ut. Något annat som är intressant med de mest åtråvärda väskorna är att ju äldre de blir desto mer stiger de i värde, även fast de är använda. Det gör att så länge man tar hand om den ordentligt kan den bli något som ökar ens kapital istället för endast en förbrukningsvara. Det är oftast väskor från de stora modehusen som ökar i värde, och de modeller som varit populära när de kom men kanske tillverkats i en liten upplaga så de inte längre går att få tag på nya.

Var kan man fynda vintageväskor?

För att hitta snygga vintageväskor finns det flera möjliga tillvägagångssätt. Det första man kan göra är att kika runt på olika secondhandbutiker. På de butikerna kanske man inte hittar de dyrare modellerna, men däremot kan man ibland göra riktiga fynd. För att hitta de riktigt attraktiva väskorna kan man behöva vända sig till olika auktionssidor. Det lönar sig att fokusera på dem som väljer ut produkter som har ett högt värde. Där är de lättast att hitta, även om det antagligen blir lite billigare att köpa direkt från en privatperson. Är man ute efter en specifik väska kan man få leta länge, och det lönar sig att hålla ögonen öppna på så många olika ställen som möjligt. När man väl hittat sin väska är det viktigt att förvara den på rätt sätt så dess livslängd blir så lång som möjligt. Behöver man tips på förvaring kan man klicka här för att läsa mer.

 
 
 
 
 
 

Senaste vintage bilderna!