Jobba professionellt med vintage

 

Det finns ett stort intresse av vintage och vintageprylar hos allmänheten och om du har bestämt dig för att göra en karriär av det kan du gynnas av den växande trenden. Vintage är på tapeten just nu och för dig som valt att arbeta med det är det lika bra att satsa helhjärtat och göra det professionellt.

Hur jobbar man med vintage professionellt?

När man pratar om vintage kan det gälla alltifrån kläder till prylar och heminredning. Oavsett vilken kategori inom vintage som just du riktat in dig på, kan du se till att du gör rätt från början. Att arbeta med vintage kan innebära alltifrån att handla med vintagevaror eller ge tips och råd inför styling av hemmet. För att arbeta med vintage professionellt kan du först och främst satsa på att ha en ordentlig arbetsplats att utgå ifrån. Då framstår du automatiskt som mer professionell än om du utgår från ditt eget hem som arbetsplats. Genom att hyra ett kontor får du tillgång till en ordentlig arbetsmiljö där du får alla möjligheter du behöver för att kunna utföra ett ordentligt arbete. Dessutom kan du boka möten med kunder på kontoret, vilket får din verksamhet att framstå som väldigt seriös från dag ett.

Utbilda dig

Oavsett vad man arbetar med är det alltid viktigt att kunna sitt område innan- och utantill. Det kan man bara göra om man studerar ämnet på bred front och skaffar sig så mycket kunskap som möjligt. Om du vill arbeta med vintage beror det antagligen på att du redan har ett stort intresse för vintage och redan kan en hel del om det, men sluta inte där. Se till att du kan ta till dig mer kunskap om ämnet på olika sätt. Läs böcker, besök olika platser eller gå kurser som bidrar till att din kunskap om vintage ökar. Ju mer påläst du är om vintage, desto mer konkurrenskraftig blir du. Folk kommer dessutom känna ett större förtroende för dig om det märks att du vet vad du pratar om.

Arbeta ihärdigt

Att driva egen verksamhet är inte alltid så lätt och det gäller att ligga i. Men det är viktigt att skapa en rutin som gör att man arbetar ihärdigt och regelbundet, så att verksamheten utvecklas hela tiden. Eftersom verksamheten är beroende av ditt eget envisa arbete, är det viktigt att du gör vad du kan för att inte hamna på latsidan och ge upp i första taget. Sätt upp små mål att arbeta efter för att lättare komma framåt.

 
 
 
 
 
 

Senaste vintage bilderna!